2020/2021 YILI TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ KAPSAMINDA ÇİFTÇİLERİN TARIMSAL ÜRETİMDE KARŞILAŞMIŞ OLDUKLARI PROBLEMLERE YÖNELİK OLARAK YAPILAN TESPİTLER.
GİRESUN İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ 2021 DÖNEMİ TARIMSAL DANIŞMANLIK YILLIK FALİYET RAPORU | |
AYLAR | VERİLECEK DANIŞMANLIK HİZMETLERİNİN KONULARI |
OCAK 2021 | 1.Kaba yemler ve saklama koşulları |
2.Hayvan yemliğinin yapısı ve doğru yemlemenin önemi | |
3.Hayvan beslemede genetiğin önemi | |
4.Yem katkılarının kullanımının önemi | |
ŞUBAT 2021 | 1.Hayvan beslemede suyun önemi |
2. Koyunlada paraziter mücadelenin önemi | |
3. Çiftçi mektupları, broşürler hazırlanarak çiftçi toplantılarının yapılması | |
4.Hayvan besleme hakkında genel bilgiler içeren sunumun yapılması | |
MART 2021 | 1.Damızlık seçimi ve önemi |
2. Kuzuların bakımı ve beslenmesi | |
3.Kuzularda biberon kullanımı ve hijyeni | |
4.Kuzularda aşılama dönemleri ve aşılamanın önemi | |
NİSAN 2021 | 1.Aşım zamanı ve yaşı |
2.Kuruya çekme ve kuru dönem bakım beslemesi | |
3.Doğum esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler | |
MAYIS 2021 | 1.İşletmelerde kayıt tutmanın önemi |
2.Barınaklarda zemin yapısının önemi | |
3.Ağıl ve malzemelerin hijyenik durumu | |
HAZİRAN 2021 | 1.Ağıllların ve malzemelerin genel durumu |
2.Kaba yemler ve saklama koşulları | |
3.Beslenmeye bağlı metabolik hastalıklar ve korunma yöntemleri | |
4.Koyunculukta karlılığı etkileyen faktörlerin anlatılması | |
TEMMUZ 2021 | 1.İşletmelerin kontrolü ve genel bilgilerin sunulması |
2.İşletmelerde kayıt tutmanın önemi | |
3.Yapağının saklama koşulları ve önemi | |
AĞUSTOS 2021 | 1.İşletmelerin kontrolü ve genel bilgilerin sunulması |
2.Koyun ırklarımızın tanıtımı | |
3.Yem seçimi ve rasyon hazırlama | |
EYLÜL 2021 | 1.Kasaplık kuzu yetiştiriciliğinde karlılığı etkileyen faktörlerin anlatılması |
2.Hayvanlarda tırnak bakımının önemi | |
3.Genel hastalıklar ve korunma yöntemleri | |
4.Ağıllarda havalandırmanın önemi | |
EKİM 2021 | 1.İşletmelerin genel kontrolü |
2.Brucella nedenleri ve korunma yöntemleri | |
3.Barınak yapısı ve hijyeni | |
4.Yemve yemlemenin önemi | |
KASIM 2021 | 1.Ağılların ve malzemelerin hijyenik durumu |
2.Damızlık seçimi ve Suni tohumlamanın önemi | |
3.Aşım zamanı ve yaşı | |
4.Gebe hayvanların bakım ve beslenmesi | |
ARALIK 2021 | 1.İşletmelerin hijyeni, gerekli alet ve ekipmanların varlığı vb. genel kontrolünün yapılması |
2.Anaç koyun keçi desteklemelerinin anlatılması | |
3.Kulak küpesinin önemini anlatmak | |
4.Hayvanlarda aşılamanın önemi |