2020/2021 YILI TARIMSAL YAYIM VE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ KAPSAMINDA ÇİFTÇİLERİN TARIMSAL ÜRETİMDE KARŞILAŞMIŞ OLDUKLARI PROBLEMLERE YÖNELİK OLARAK YAPILAN TESPİTLER.
| GİRESUN İLİ DAMIZLIK KOYUN KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ 2021 DÖNEMİ TARIMSAL DANIŞMANLIK YILLIK FALİYET RAPORU | |
| AYLAR | VERİLECEK DANIŞMANLIK HİZMETLERİNİN KONULARI |
|
OCAK 2021 | 1.Kaba yemler ve saklama koşulları |
| 2.Hayvan yemliğinin yapısı ve doğru yemlemenin önemi | |
| 3.Hayvan beslemede genetiğin önemi | |
| 4.Yem katkılarının kullanımının önemi | |
|
ŞUBAT 2021 | 1.Hayvan beslemede suyun önemi |
| 2. Koyunlada paraziter mücadelenin önemi | |
| 3. Çiftçi mektupları, broşürler hazırlanarak çiftçi toplantılarının yapılması | |
| 4.Hayvan besleme hakkında genel bilgiler içeren sunumun yapılması | |
|
MART 2021 | 1.Damızlık seçimi ve önemi |
| 2. Kuzuların bakımı ve beslenmesi | |
| 3.Kuzularda biberon kullanımı ve hijyeni | |
| 4.Kuzularda aşılama dönemleri ve aşılamanın önemi | |
| NİSAN 2021 | 1.Aşım zamanı ve yaşı |
| 2.Kuruya çekme ve kuru dönem bakım beslemesi | |
| 3.Doğum esnasında ve sonrasında yapılması gerekenler | |
| MAYIS 2021 | 1.İşletmelerde kayıt tutmanın önemi |
| 2.Barınaklarda zemin yapısının önemi | |
| 3.Ağıl ve malzemelerin hijyenik durumu | |
| HAZİRAN 2021 | 1.Ağıllların ve malzemelerin genel durumu |
| 2.Kaba yemler ve saklama koşulları | |
| 3.Beslenmeye bağlı metabolik hastalıklar ve korunma yöntemleri | |
| 4.Koyunculukta karlılığı etkileyen faktörlerin anlatılması | |
| TEMMUZ 2021 | 1.İşletmelerin kontrolü ve genel bilgilerin sunulması |
| 2.İşletmelerde kayıt tutmanın önemi | |
| 3.Yapağının saklama koşulları ve önemi | |
| AĞUSTOS 2021 | 1.İşletmelerin kontrolü ve genel bilgilerin sunulması |
| 2.Koyun ırklarımızın tanıtımı | |
| 3.Yem seçimi ve rasyon hazırlama | |
|
EYLÜL 2021 | 1.Kasaplık kuzu yetiştiriciliğinde karlılığı etkileyen faktörlerin anlatılması |
| 2.Hayvanlarda tırnak bakımının önemi | |
| 3.Genel hastalıklar ve korunma yöntemleri | |
| 4.Ağıllarda havalandırmanın önemi | |
|
EKİM 2021 | 1.İşletmelerin genel kontrolü |
| 2.Brucella nedenleri ve korunma yöntemleri | |
| 3.Barınak yapısı ve hijyeni | |
| 4.Yemve yemlemenin önemi | |
|
KASIM 2021 | 1.Ağılların ve malzemelerin hijyenik durumu |
| 2.Damızlık seçimi ve Suni tohumlamanın önemi | |
| 3.Aşım zamanı ve yaşı | |
| 4.Gebe hayvanların bakım ve beslenmesi | |
|
ARALIK 2021 | 1.İşletmelerin hijyeni, gerekli alet ve ekipmanların varlığı vb. genel kontrolünün yapılması |
| 2.Anaç koyun keçi desteklemelerinin anlatılması | |
| 3.Kulak küpesinin önemini anlatmak | |
| 4.Hayvanlarda aşılamanın önemi | |
